
צוות המרכז
הגר פועל באמצעות צוות הכולל אנשי מקצוע בעלי ניסיון רב, מתחום המשפט, התכנון והכלכלה.
אורלי אריאב

נטע זיו

עו"ד המתמחה בקידום זכויות אדם וצדק חברתי וסביבתי, עם התמחות בדיני תכנון ובניה. בוגרת תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל-אביב, תואר ראשון במנהל עסקים מה- University of Wisconsin – Madison, ותואר שני בתכנון ערים ואזורים מהטכניון. הקימה וניהלה את ה"קליניקה לזכויות אדם בחברה" בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת חיפה, במסגרתה עסקה בייעוץ, ייצוג משפטי, קידום מדיניות וסנגור קהילתי, בין היתר בתחום זכויות דיור וזכויות אנשים עם מוגבלויות. עבדה כ"ראש תחום קהילה וסביבה" בארגון "אדם טבע ודין", במסגרתו ייצגה את הארגון וקבוצות תושבים במאבקים שונים בנושאי איכות הסביבה, בדגש על תכנון ובניה, ובקידום מדיניות בנושאי צדק סביבתי וחברתי. הקימה וניהלה את "הקליניקה לזכויות דיור ופיתוח עירוני", בבית הספר למשפטים של המרכז הבינתחומי בהרצליה, במסגרתה עסקה בייעוץ, ייצוג וקידום מדיניות בתחום ההתחדשות העירונית, לרבות הליכי תמ"א 38 ותכניות פינוי בינוי.
מנהלת אקדמית. עד לאחרונה נהלה את הקליניקות המשפטיות, וכיום מנחה את הקליניקה לדיור, קהילה ומשפט. פרופ' זיו מלמדת קורסים בנושא אתיקה מקצועית והמקצוע המשפטי, משפט ושינוי חברתי וזכויות אנשים עם מוגבלות.פרופ' זיו סיימה את לימודיה בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בשנת 1983 בהצטיינות, ואת לימודי תואר שני (LL.M) ב American University בארה"ב בשנת 1986. בשנת 2001 סיימה את לימודי הדוקטוראט (JSD)בפקולטה למשפטים של אוניברסיטתStanford בארה"ב.פרופ' זיו עבדה כעורכת דין וכמנהלת המחלקה המשפטית באגודה לזכויות האזרח בין השנים 1986-1996 וטיפלה במגוון תיקים משפטיים מהבולטים בתחום זכויות האדם בישראל. פרופ' זיו היתה מן המייסדות של המרכז המשפטי של "שדולת הנשים בישראל" ושימשה כיו"ר מייסדת של ארגון "בזכות - המרכז לזכויות אדם של אנשים עם מוגבלות בישראל". כייום היא חברת הנהלת בארגון "איתך-מעכי: משפטניות למען צדק חברתי".
אורי אטינגר

מנהלת קידום מדיניות. בעלת תואר שני במשפטים מאוניברסיטת תל אביב ותואר ראשון בסוציולוגיה, אנתרופולוגיה והיסטוריה של המזרח התיכון מהאוניברסיטה העברית בירושלים. אורי עבדה במשך 5 שנים בעמותת "אדם טבע ודין" תחילה כטרום מתמחה וכמתמחה בתחום כלכלה וניהול משאבי טבע, ובהמשך ניהלה את מוקד הסיוע המשפטי של העמותה. במהלך תקופה זו יצגה קהילות הסובלות מאי צדק סביבתי מול רשויות מקומיות, מוסדות תכנון ובניה, משרדי ממשלה ובפני ערכאות שיפוטיות. כמו כן עסקה במחקר ובקידום מדיניות והליכי חקיקה בתחום איכות הסביבה.